ITALIENSK BOG: Den danske måde at opfostre sunde og kompetente børn gennem nærværende samvær og sundt fællesskab

Sammen med den amerikanske bestseller-forfatter Jessica Joelle Alexander har jeg skrevet bogen Il metodo danese per giocare con tuo figlio in modo sano e intelligente.

Jessica Joelle Alexander bor sammen med sin danske mand og deres to børn i Rom. Hun er – både som amerikaner og med sit indblik i Italiens kultur – optaget af den danske mentalitet og tilgang til børn, familieliv mm.


Oversat fra italiensk omtales vores bog kortfattet:

Den danske måde: danskernes lykke. Hemmeligheden? Leg med børn

I årevis har de været på toppen af verdensranglisten som de lykkeligste mennesker på jorden. Men hvad er hemmeligheden bag så meget lykke? Ifølge Jessica Joelle Alexander, en amerikansk psykolog og journalist, og Camilla Semlov Andersson, der er ekspert i Den Danske Vej, forfattere til bogen Den danske metode til at lege med dit barn (Newton Compton), handler det om at opdrage børn uden autoritært styre, få dem til at føle sig som “en del af et hold” og engagere dem i alt, som om det var en leg.

 

Set ‘udefra’ – med amerikanske og sydeuropæiske øjne – har vi i bogen beskrevet (frit oversat fra italiensk):

Danmarks uddannelsesmodel revolutionerer forældremåden. Hemmeligheden bag lykke, ifølge skandinavisk filosofi, synes at være indeholdt i begrebet fællesskab. Det vil sige et samfund, der gør tingene sammen. Familien forstås som et team, og for at give sit bedste skal der arbejdes i synergi: alle er fra en tidlig alder involverede i de huslige aktiviteter. Med dette in mente er kontinuerlig dialog med børn afgørende for en sund udvikling, for at skabe værdier som respekt, empati og en følelse af ansvar. Men hvad kan vi konkret gøre i hverdagen? Jessica Alexander og Camilla Semlov har samlet snesevis af aktiviteter for at lege, interagere og engagere sig i aktiviteter både hjemme og udenfor med vores børn. Disse er tips, der gør det nemmere at lytte til børn, relatere sig til dem, og de understøtter udviklingen af selvstændige og kompetente individer med et solidt selvværd. Det handler ikke kun om, hvordan man lærer sine børn færdigheder, men frem for alt er der gode råd om, hvordan man med udgangspunkt i en sjov aktivitet eller leg kan træne og udvikle færdigheder eller gøre huslige pligter til en mulighed for at have det sjovt og tilbringe tid sammen. I en verden, hvor grænsen mellem fysisk og virtuelt rum bliver mere og mere flydende, er det forældrenes opgave at være parat til at ledsage deres børn i vækst, og takket være den danske ‘metode’ er lykken inden for rækkevidde.


Diverse omtale af bogen fra Italien
findes under fanen Presseomtale.