Lektørudtalelse fra Dansk BiblioteksCenter

Materialevurderinger – uge 2013/49 (side 148 af 165)

Lektørudtalelse (13/49) 5 076 514 8 (V)

Semlov, Camilla: : Det næstbedste : når far og mor ikke bor sammen / forfatter:
Camilla Semlov ; redaktør: Rikke Finland. – Indblik. – 236 sider. – DK 30.1752

Anvendelse/målgruppe/niveau
Kombineret brugsbog og personlig beretning om at lykkes med samarbejdet om børnene, når mor og far går fra hinanden. Nyttig, inspirerende læsning for fraskilte forældre (og bonusforældre). Letlæst, konstruktiv og empatisk erfaringsdeling uden jura eller fagudtryk.

Beskrivelse
Forfatter er familierådgiver, blev skilt fra sit barns far og begge parter er nu i nye forhold. Hendes personlige historie fylder mest i bogen, som giver gode råd og anvisninger på, hvordan man bedst muligt agerer i forhold til ex-partneren, de nye bonusforældre og ikke mindst børnene. Empatisk formidlet faglighed, checklister samt et spørgeskema kan hjælpe læseren til konstruktive relationer til ex’en og undgå at barnet lider mere end allerhøjst nødvendigt.

Sammenligning
Også en letlæst brugsbog med personcases som (kortere) eksempler er Den perfekte skilsmisse, 2007, af Dorthe Boss Kyhn, Skilsmisse, børn og nye parforhold, 2002, af Anna Husum er en venligt imødekommende opslagsbog.
Desuden findes en del andre bøger om skilsmisse m/u børn, om juridiske og praktiske forhold, om delebørn og bonusforældre, og om den voksnes liv efter et brud.

Samlet konklusion
Letlæst erfaringsdeling fra en fagperson, hvis personlige skilsmissehistorie bærer bogen. Skilsmisseramte med børn vejledes at hjælpe barnet så skånsomt som muligt igennem bruddet og tackle problemer som fx jalousi, sorg, forhold til bonusforældre og -børn. Virkelighedsnær brugsbog som ærligt møder læseren i øjenhøjde med empati og gode redskaber til at håndtere et brud.

Annemette Schønberg Johnsen

Link til kopi af den originale lektørudtalelse fra Dansk BiblioteksCenter