Lektørudtalelse fra Dansk Biblioteks Center

Materialevurderinger – uge 11, 2020

Mine forældre er skilt : samtalebog til børn i alderen 4 til 10 år

Forfatter: Bettina Rodian Lundshof ; forfatter: Camilla Semlov

Sprog: Dansk
Cozy Press 1. udgave, 1. oplag ([2020]) (2019)
ISBN: 9788797166505
Faustnummer: 47619807
50 sider
Opstilling: 30.1752

Bog Samtalebog til dialog om skilsmisse ud fra barnets perspektiv. Inddelt i 10 temaer: barnets kærlighed, barnets loyalitet og tilknytning, skyldfølelse, frihold barnet fra forældrekonflikten, omsorgsfuld og rolig hverdag, barnets spørgsmål, barndom, forudsigelighed og forberedelse, barnets følelser, tryghed. Hvert tema er forsynet med henholdsvis åbne og afgrænsede spørgsmål, der skal sætte gang i samtalen med barnet.

Emner: børn; familier; forældre; skilsmisse; skilsmissebørn

Materialevurdering

Kort om bogen
Samtalebog til dialog med skilsmissebørn. Bogen kan læses højt for de 4- 10-årige og egner sig også godt til brug for samtale i institutioner som fx børnehave.

Beskrivelse
Et forord skitserer hensigten med bogen: At forældre får talt med deres børn om skilsmissen. Derefter følger en vejledning i brug af bogen, fx gode råd til aktiv lytning og til at rumme alle barnets følelser omkring samtalen. De ti temaer i bogen er illustreret og forsynet med henholdsvis åbne og afgrænsede spørgsmål, der skal sætte gang i samtalen med barnet. Hvert tema indledes med et afsnit til den voksne og forklarer fx at barnet har ret til at holde af begge forældre, samt at barnet har ret til at blive holde ude af forældrenes konflikt.

Vurdering
En rigtig fin bog, der kan bruges til at åbne for en samtale med barnet om skilsmisse, som oftest er en livsrystende begivenhed. Bogen stiller gode og vedkommende spørgsmål, og det er bogens fordel, at der både er åbne og afgrænsede spørgsmål, som man kan tilpasse sit barns personlighed eller følelsesmæssige tilstand.

Andre bøger om samme emne
Til sammenligning findes fx Når dinosaurer bliver skilt.

Til bibliotekaren
Bogen bidrager til samtale med barnet, og derfor bør den stå på alle biblioteker.

Materialet er vurderet af: Louise Urban Andersen

Link til den originale lektørudtalelse fra Dansk Biblioteks Center